Skilpadden

historie

Nytt håp for barnas fremtid

 

Etter Tsunamikatastrofen på Sri Lanka 2. juledag i 2004, måtte jeg bare starte et prosjekt som kunne hjelpe de overlevende. Skilpadden ble derfor stiftet i februar 2005. Vår første oppgave var å etablere en arbeidsplass for produksjon av bygningsstein. Hjertelig takk til alle de barna som har lagd skilpadder og alle de som har kjøpt! Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig.

 

Fadderordning:

Mange barn lider fortsatt etter at de har mistet en eller begge foreldrene. Skilpadden vet at disse barna har det best hos nær familie og ønsker ikke at de må sendes til barnehjem. Litt ekstra penger hver måned (200,- NOK) gjør at de får råd til mat, klær og nødvendig skolemateriell for et ekstra barn. I løpet av sommeren 2005 startet derfor Skilpadden med fjernadopsjon av barn i Hikkaduwa på Sri Lanka. Til nå har vi fått 11 faddere

Jeg er nå i kontakt med en skole i landsbyen min hvor mange fattige og foreldreløse barn trenger hjelp. Vi inviterer privatpersoner, foreninger og lag til å bli faddere. For hvert enkelt barn betyr hjelpen nytt håp for fremtiden. For en forening på 20 medlemmer vil man kunne bli fadder for ett barn for kun 10 kroner pr måned pr medlem.

Reise til Sri Lanka 2006:

Jeg besøkte min fødeby på Sri Lanka i perioden 10. januar til 8. februar. Der fant jeg fram til nye fadderbarn som ble valgt ut. Vi har en liste med utvalgte navn som trenger faddere. Mine kjære faddere i Norge vil få bilde, navn og adresse slik at de kan bli bedre kjent med sine fadderbarn.

Reise til Sri Lanka 2007:

April/mai var vi 3 jenter som reiste til Hikkduwa. Da opprettet vi en systue for 5 jenter. Når vi selger vesker og sjal her i Norge gir dette inntekt til disse sydamene.

Min kjære søster Lallani som bor i Hikkaduwa jobber i Bank og er høyt respektert i lokalsamfunnet. Hun er omsorgsfull og har et sterkt ønske om å kunne hjelpe de som har det vanskelig. Hun sørger for at pengene når fram til alle barna. Hun betaler lønn til alle sydamene.

Kontakt meg:

Det gleder meg stort hver gang vi får en ny fadder og et nytt fadderbarn. Hvis du/dere er interessert i å bli faddere, kontakt meg på telefon, brev eller epost.

Skilpaddens kontonr.: 1638.21.09175

Med vennlig hilsen

Yasawathie Sogn. Adresse: Strengsdalveien 124, 3135 Torød

Tlf: 97498333

epost:yasawathie.sogn@c2i.net

 

 

Skilpadden, Strengsdalsvn 124, 3135 Torød - Tlf: +47 97498333 - Org: 987 940 778