Skilpadden

fadderordning

For ca 200,- pr måned kan du bli fadder for utvalgte barn i Hikkaduwa på Sri Lanka: Lallani Premechandra som er en høyt betrodd bankansatt i Bank of Ceylon i Sri Lanka, sørger for at alle pengene som overføres til Skilpadden kommer barna tilgode. Vi har flere fornøyde faddere. En av våre faddere har gitt oss tillatelse til å fortelle deres historie:

Barna heter: Wasana på 9 år og Amila på 11 år. De bor sammenmed sin gamle bestemor. Faren er død og moren har reist fra barna sine. Bestemoren mistet det lille hjemmet hun hadde i tsunamien. De har nå fått hus i en helt ny bydel av Hikkaduwa som en hjelpeorganisasjon har bygget for hjemløse. I våre øyne er det veldig sparsomt, men de har tak over hodet, seng, bord og stoler.

Vi har hatt disse som fadderbarn i ett år. For 300,- kr. pr md. får de skolemateriell, klær og ev. medisiner. Skolen er gratis inkludert 1 skoleuniform og ett par skolesko i året. Uniformen skal være nyvasket og strøket hver morgen, derfor må de ha 2 hver. Denne andre uniformen er det mange som ikke har penger til å få kjøpt eller sydd til barna. Skolebøker får de låne på skolen, men skrive/regne/tegnebøker og blyanter må de kjøpe selv.

Det var veldig positiv opplevelse å få besøke denne lille familien og se hvor takknemlig de er for hjelpen. Barna bukket hodet helt i gulvet for oss da vi skulle gå! Dette var akkurat ved deres feiring av nyttår som er 13-14 april. Da er det skikk at alle skal ha ett nytt klesplagg. Det var ordnet med at også "våre" barn hadde fått ny kjole og skjorte & bukse kjøpt for penger av de vi har gitt. Vi ser på bildet hvor fine og kry de er av å pynte seg for oss med de nye klærne.

Og så er det så godt å se at de pengene vi gir kommer 100 % til disse barna.

På det ene bildet ser vi barna og bestemoren sammenmed oss og Lalanie som holder styr på pengene der nede. Hun er ansatt i bank og mottar penger uten at det trekkes gebyr. Hun passer på at pengene blir brukt fornuftig. Hun hadde selv kjøpt  de nye klærne de hadde på.

På skolen er det 40-50 barn i klassen med en lærer. Da kan en selv tenke seg at undervisningen kan bli noe mangelfull. De familier som har råd til det betaler et lite beløp for at barna skal få ekstra undervisning om ettermiddagen. Hvis de skal ha mulighet for å komme videre i utdanning er det helt nødvendig med ekstratimene. Disse pengene vi sender dekker også ekstratimer for begge disse barna. Lalanie fortalte dem dette mens vi var der, og forklarte hvor viktig det er for fremtiden deres at de hele tiden gjør sitt beste for å bli flinke.  Da kan vi bare håpe at den for oss lille hjelpen vi gir disse barna kan føre til en utdannelse for dem, noe de sansynligvis ikke kan få uten hjelp.

Hikkaduwa ligger syd/vest i Sri Lanka. Denne delen av landet er det ganske trygt å besøke. Vi har vært der flere ganger og aldri opplevd noe ubehagelig. Klimaet er deilig, sommer hele året. Havet holder 29 grader og luften i skyggen sjelden over 32 grader. Vi vil gjerne anbefale å skaffe et fadderbarn - eller flere - for 150,- kr pr md. pr barn. Ta så en tur og opplev landet med de vennlige og takknemlige menneskene.

 

Berit og Bjørn Haug

 

Last ned registreringskjema for nye faddere her.

Skilpadden, Strengsdalsvn 124, 3135 Torød - Tlf: +47 97498333 - Org: 987 940 778